Neohodnoceno

Le Volpere Col Volpere Brut DOCG

Prosecco získané z vinice s odlišnou půdou, která mu dává minerální chuť a jiné aromatické tóny. 

 

Skladem
Kód: LEV004
Značka: Le Volpere
369 Kč

ODRŮDA

Glera 100%

KLASIFIKACE

Suché šumivé bílé víno

PŮVOD

Rodinné vinařství Le Volpere, Farra di Soligo, Veneto, oblast Conegliano - Valdobbiadene DOCG
Vinice se nacházejí v kopcích v obci Farra di Soligo. 

VÝROBA

Ručně vybrané hrozny se sklízí v druhé polovině září na vinicích v těsné blízkosti vinařství. První kvašení probíhá v nerezových nádržích při teplotě 17°C po dobu 4 měsíců. Druhotné kvašení je v autoklávu metodou Charmat Martinotti při teplotě 17°C. Následuje filtrace a stabilizace za studena při teplotě -3,5°C. Pak je víno lahvováno.

ANALYTICKÉ ÚDAJE

Obsah alkoholu: 11,5% obj.
Celková acidita: 6 g/l
Zbytkové cukry: 7 g/l
Tlak při 20 °C: 5 barů

ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY

Barva: slámově žlutá se zelenkavými odlesky
Perlení: jemné, elegantní a vytrvalé
Buket: balsamico v kombinaci s jemně ovocnými tóny, zimní jablko, hruška, bílá broskev
Chuť: pikantní, příjemně kyselá s výrazným suchým závěrem

PÁROVÁNÍ

Vynikající ke slavnostním okamžikům, k tvrdým a polotvrdým sýrům, mořským plodům a pokrmům z ryb.

TEPLOTA PODÁVÁNÍ

Servírujte při 6°- 8°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Le Volpere je rodinné vinařství, které je členem společenství nezávislých vinařů FIVI. Rodina De Rossových vyrábí víno již po pět generací. S majiteli se osobně známe a udržujeme spolu velmi dobré přátelské vztahy, proto máme aktuální přehled a informace o všech produktech a detailech jejich výroby. Pěstují vinnou révu na 11 hektarech, z nichž se většina nachází na nejstrmějších svazích Farra di Soligo, je zde několik naprosto rozdílných typů půdy, proto má každé jejich víno svou specifickou chuť. Respektují zde svou půdu a striktně používají jen takové zemědělské techniky, které zachovají přirozenou rovnováhu rostlin, např. na vinicích je ručně sekaná tráva, místo chemického odstraňování plevele. Místo chemických hnojiv je používán hnůj a kompost z vlastní produkce. Odlišné způsoby výroby a jedinečná chuť vín, to jsou hlavní znaky pro vinařství Le Volpere.