Rosso Cabernet Sauvignon IGT
Suché červené víno Cabernet Sauvignon vyrobené z pečlivě vybraných hroznů a měkce lisované bezprostředně po sklizni.
Kategorie: | Červená vína |
---|
ODRŮDA
Cabernet Sauvignon 100%
KLASIFIKACE
Suché tiché červené víno
PŮVOD
Rodinné vinařství Cirotto, Asolo, Veneto
Vinice se nacházejí na kopcích Asolo a Montello. Vinice mají 3500 rostlin na hektar (rozteč rostlin 3,0 × 0,9 m).
VÝROBA
Červené víno z pečlivě vybíraných hroznů sklízených ve druhé dekádě měsíce září. Kvašení probíhá v nerezových nádržích při regulované teplotě. Zrání půl roku v nerezových sudech, poté lahvování. Ideální stáří 2 roky od sklizně.
ANALYTICKÉ ÚDAJE
Obsah alkoholu: 12% obj.
Zbytkové cukry: 5 g/l
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Barva: rubínově červená
Buket: svěží, velmi aromatický, vytrvalý, dokonale vyvážený
Chuť: lehká a svěží, vytrvalá
PÁROVÁNÍ
Vynikající ke grilovaným masům, zvěřině, dušenému hovězímu, pečené huse a krůtě
TEPLOTA PODÁVÁNÍ
Servírujte při 14°- 16°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinné vinařství Cirotto bylo založeno v roce 1949. Vyrábí víno v Asolu již po tři generace. Vinařství se nachází v poslední kopcovité oblasti před pohořím Dolomity. Pevně zde věří v pěstování původních odrůd vinné révy, kterými jsou typické pro zdejší oblast. Odrůdy Glera (Asolo Prosecco Docg), Manzoni Bianco a Montello Docg, jsou jedinečné, vypovídají o tamním území, mikroklimatu a představují historii a kulturu kopců v Asolu. Věří, že pečováním o révu s respektem k odrůdovým vlastnostem, dává jistotu, že skvělé víno se rodí již na vinici a ne ve sklepě. Heslem vinařství je: "Málo cukru", s výjimkou Extra Dry vyrábějí vína především pro milovníky nejvýznamnějších šumivých vín. Dále sortiment zahrnuje také suchá tichá vína jako je Cabernet nebo významnější tichá vína jako Incrocio Manzoni nebo Montello Rosso. Bezchybná výroba, velmi solidní kvalita dostupná pro každého.